teisipäev, juuni 17, 2008

Rohkem eneseanalüüsi

Inimkõnes, st hääldamises osaleb umbes 100 lihast. Mingis keeleruumis kasvaval, ema kõnelemist kuulaval ja hiljem matkival lapsel omandavad nad vilumuse moodustama mingeid mustreid, kombinatsioone. Me kasutame neid L ja S jne jne häälikuid kogu elu, iga päev. Ja just sellepärast räägime võõrkeeli aktsendiga. Kui mõnd teist keelt õppida täiskasvanuna, jääb aktsent alatiseks, st me ei suuda kõnes osalevate lihaste tööd enam täielikult ümber treenida. Täiskasvanud jaapanlane, kelle keeles puudub L, ei saagi kunagi kedagi lolliks nimetada.

 

Ja analoogseid mustreid, if… then… käitumisprogramme, mõtteasendeid näikse inimestes palju olema. Nt autosse sattunud putukate tapmine. :-) ma tean juhust, kus kärbse tapatöö lõppes katkise esiklaasiga, satikas autos -> vaja ära tappa. Selle asemel, et küljeaken paokile teha ja nad sealt tapatööta, autot lögastamata välja lasta. Või nt hiirte tapmine, nii kui hiirt näeb, ajab taga ja tapab ära. Ka metsas, kust see hiir mitte kunagi majja ei satu. Kui situatsioon on selline - toimi nii. Ja nii jõuamegi ka konide ja muu sodi laialipildumiseni. Eluaeg on nii tehtud ja ümber enam ei õpi. Ja ei pane ise tähelegi, et midagi mingisuguse programmijupi järgi teeme.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.