pühapäev, juuli 06, 2008

Ilvese kaitseks

No küll nüüd nokivad kaua Ilvese kallal! Lehes ja raadios ja kus kõik veel.

 

Loomulikult oli ainuõige väikese ametniku valesid sisaldava kõne ajal saalist lahkuda. Riigi president ei pea kõrvad lontis taolist soga kuulama või üritama vahele hõigata, et kuule jama ajad seal ees. Väljamarsiga juhtis ta valedele ja kogu temaatikale igatahes rohkem tähelepanu.

 

Piirilepingu preambul (kus seda näha saaks?). Ilves on alati sellele vastu olnud. Olud muutuvad ja riigikogu vastuvõetud otsuses kahtlemine ei pruugi tähendada kahtlemist riigikogus vaid selle kunagise otsuse asjakohasuses tänasel päeval, nüüd ja praegu, ja ka tulevikus. Noh jah, võib-olla pidanuks Ilves enne AK-sse minekut Ansipile helistama ja asja arutama. Teisalt, see piirileppe preamblulateema tahab ju vist ikkagi tõstatamist, kaua me seda piirilepet jäärapäise Venemaaga marineerime. Kaldre/Rannamäest ei saa ma sugugi aru, et mis Medvedevi käsku Ilves nüüd täitma ruttas ja mismoodi eneseväärikus haihtunud on? Poliitikas tuleb pragmaatiline olla. Ja mis Eesti reetmisest siin mõned huvigrupid räägivad? Piirileppest rääkides tuleks keskenduda ikka leppele endale mitte sissejuhtava osa sisulist tähendust mitteomavatele klauslitele.

 

Venemaal elevust tekitanud ja ka ähvardusena tõlgendatud Ilvese suurepärane kõne soome-ugri rahvaste 5. maailmakongressil Hantõ-Mansiiskis.

 

Kommentaare ei ole: