pühapäev, november 19, 2006

VIPide vastuvõtud

Need on ühed hirnu-pooleks üritused. :-) Peale muude oskuste on seal veel ühte isevärki osavust vaja.

 

Inimesel on erakordselt hästi arenenud käed. Valmistab käekelli ja ekskavaatoreid, protsessoreid ja kosmoselaevu, kahe käega. Aga. Vastuvõttudel toitutakse, et normaalse söögi pakkumine normaalse toidulaua taga oleks tülikas ja ruuminõudev, siis pakutakse püstijala söödavaid toidupalukesi. Kuigi, on ka erandeid, vahel antakse ka sooja süüa, noa ja kahvliga püsti söömiseks. Tase. Kujutagem nüüd ette, ühe käega tuleb taldrikut ja selle külge kinnitatud plastvidina abil riputatud jooginõud hoida, teise käega tuleb toit suhu paigutada… noaga ei ole nagu midagi teha. Aknalauad, radiaatorid, mingid lillealused jne pinnad on siis väga hinnas, nende äärde kogunetakse, et saaks kusagil toitu tükeldada, ja unistatakse kolmest käest. Edasi, tort ja kohv. Ühes käes kohv, teises taldrik tordiviiluga, suu jookseb vett, isegi lusikas lebab tordi kõrval… 25 cm suust… aga süüa ei saa, kurat. Sõpra tunned hädas, kahekesi on lihtsam, see käib nii, võtate kahepeale ühe tordiviilu, mõlemad hoiavad oma kohvi käes, kuid torditaldrikut vahetate käest kätte, ja sööte siis, kordamööda. Ilus ju pole, aga ülikonnaga põrandale viskumine poleks ilusam.

 

Paar aastat tagasi samal teemal. Kui õigesti mäletan, olime siis äsja Haapsalu Kuursaalis mingil vastuvõtul viibinud, ju oli see kõik liiga totakas, et mitte kirja panna.

1 kommentaar:

Anneli ütles ...

Kliendiürituste korral ei saa siiski üldistusi teha.

Meie väikse riigi suur miinus on see, et ürituse korraldamise kohtasid on väga vähe. Olemasolevaid tuleb tublisti kohandada, tihtilugu napib ruutmeetreid. Hull lugu on väikelinnadega, kus on heal juhul üks sobilik koht vastuvõttude korraldamiseks. Kui koha peremees ei tule ettepanekutega sajaprotsendiliselt kaasa, tuleb hambad ristis loota, et kõik sujub.

Professionaalne korraldaja hoolitseb, et külaline puutuks võimalikult vähe kokku erinevate ebamugavustega. Kõigele tuleb mõelda. Söögivalik ei piirdu hea maitsega vaid ka paljude muude detailidega. Mäletan neid võitlusi, et kapsalehed salatis peavad olema 3x väiksemad ja ühel lihavardal peaks olema kolm lihatükikest viie asemel, tikuleivad olgu pigem väikesed kui keskmise suurusega, sest viisakas inimene ei söö põsed punnis jne jne

Njah, sel teemal olen nõus päevi ja päevi diskuteerima :-)

Ps: Haapsalus oli väike vastuvõtt enne Robert Planti kontserti. Oeh jah, mäletan senini sinu porinat kõige ja kõigi üle :-))