pühapäev, juuni 28, 2009

Päikese ja tuumalennukeist

Marek Tihhonov viitab päikeselennukile. Külma sõja ajal uurisid nii USA kui ka NSVL tuumalennukite ehitamise võimalikkust, õigemini, vist ka ehitasid mõned valmis. Mõni neist lennanud ühtejutti 2 kuud. Eks näis, milline kütus 100 aasta pärast lennukeid liigutab. (mhmm, siinkohal meenub praeguste lennukite kütusekulu rusikareegel: keskmine lennuk kulutab keskmise täituvuse puhul inimese kohta sama palju kütust, kui keskmine sõiduauto. Aga, Tallinn – Milano ots on ca 1900 km, sõites seda maad üksi ja autoga kuluks kütusele rohkem raha kui lennuki pilet maksab)

Google aitab edasi.

 

2 kommentaari:

TE ütles ...

", siinkohal meenub praeguste lennukite kütusekulu rusikareegel: keskmine lennuk kulutab keskmise täituvuse puhul inimese kohta sama palju kütust, kui keskmine sõiduauto"

võibolla viitaksid kust sellise toreda reegli oled leidnud?

Urmas ütles ...

Kahjuks ei tule meelde. Ju see mingisugune keskkonnaalane sait oli, aastat 5 või rohkem tagasi. Suvaline foorumipostitus kui väga ebausaldusväärne see aga ka ei olnud.

Kuid jah, teadmata küll midagi lennukikütuse aktsiisidest, näib see nn reegel läbi kütuse hindade vaadatuna väga kaheldav. Võibolla kehtis see "reegel" 30 aastat tagasi?