teisipäev, märts 13, 2012

Pakendijama. Ei viitsi enam

Alles ma siin lärmasin, et pakendite kogumisega pole asjad korras. Ei, midagi pole muutunud.


Sel nädalavahetusel ajasin segapakendite äraviimiseks auto käima, õnneks - 200 liitrist kotti oles üpris tülikas olnud mööda linna ringi veeretada - kahes harjumuspärases kohas, kus vanasti olid segapakendite konteinerid, on nüüd vaid lumehanged. Edasi, Rocca Al Mare kaubanduskeskuses on konteinerid, milledel kiri "Klaaspakend". Sõle Selveri parklas on konteiner, millel kirjas Klaaspakend ja siis veel eraldi silt Metallpakend. Aga kuhu panna mahla- ja jogurtipakid? Kunagine kirjavahetus linnavalitsusega andis alust oletada, et sinna peaks ikka ka mahlapakid käima, surusin siis kõik sinna Selveri tünni. Surumine tähendab seda, et konteineris on nii pisike auk, et mahlpakk ei kipu sisse mahtuma. Ja auk on nii kõrgel, et kui kott maha panna, siis auguni ei ulata, suure kotiga tuleb iga kahe paki pärast seega kummarduda... mis tähendab poole päeva tööd.


Keldris on mul veel üks 200 liitrine kott, mahla- ja jogurtipakke täis. Keldris seetõttu, et mingi aeg tagasi, pärast suuremat otsimist ja linnas risti-rästi sõitmist sai isu otsa ja tõstsin need pakid autost keldrisse tagasi. ...on tekkimas tahtmine see kott tavaprügikasti lennutada. Ja pakendimölluga edaspidi end mitte vaevata.




LAHENDUSED:
1) korraldada pakendikogumine mõistuspäraselt! Kirjutada konteinerile ilusas selges eesti keeles, mida tünni panna tohib;
2) tünne mitte liigutada. Kui Tallinna kodukal on kirjas, et Telliskivi Säästuka parklas on tünn, siis võiks see seal ka olla;
3) konteineril võiks olla auk natukene jämedama puuriga puuritud;
4) ühes kohas võiksid olla kõigi pakendiliikide konteinerid - et ei peaks mööda linna erinevaid tünne taga ajama. Eriti kui jalgsi pakendeid viima minna.


Jääb muidugi võimalus, et siinkirjutaja on nii juhm inimene, kel pole tünniotsimise oskusi, kes ei saa aru, kuhu mida toppida. Võibolla, aga sel juhul jääb võimalus, et samasuguseid pika mõtlemisega tegelasi on veel. Ja ka nemad on pakenditega hädas.

Kommentaare ei ole: