pühapäev, september 17, 2006

Relvad relvad relvad

Iraagi sõjast mõtiskledes ja lugedes (lihtsalt üks 3 aasta tagune T.H. Ilvese artikkel) ning otsides taaskinnitust Prantsusmaa minu arvates ajuvabale välispoliitikale tekkis äkki küsimus, mis oleks meist järele jäänud, milline oleks maailm üldse, kui 13. sajandil oleks ristisõdijatel tänapäeva relvastus olnud? Ja siit edasi, aga mõnelpool on ju veel tänasel päeval see „13. sajand“, ja tänapäevaste relvadega. Iraan üritab tuumarelva ehitada, Hussein tappis sadu tuhandeid kurde, Türgil on selle sama rahvaga sama plaan, kodusõjad Aafrikas jne jne, moodsad relvad.

 

Ja vana euroopa ARUTAB asja, Prantsusmaa kasutab hoogsalt ÜRO Julgeolekunõukogus oma vetoõigust, ikka diplomaatiliselt tuleb asju ajada, mis siis et samal ajal siinsamas Kosovos ja Bosnias tuhandeid tsiviilisikuid tapeti, tapetaks vist tänaseni kui hambuni relvastatud metslastelt relvi kokku ei oleks korjatud.

 

… tuumarelv usuhullude käes, kes enesetaputerrorismi ilusaimaks kunstiks on nimetanud, kes soovib mõnda riiki planeedilt ära pühkida jne.

Kommentaare ei ole: