laupäev, mai 30, 2009

Mõistlik ja endast ja oma riigist hooliv kodanik osaleb valimistel

Mõistlik ja endast ja oma riigist hooliv kodanik osaleb alati valimistel. Ainult sellel demokraatia ju püsibki.

 

Paar vastust küsimustele, mida olen kuulnud esitatavat:

a)     Ei, E-hääletamiseks ei ole vaja elektroonilist valijakaarti. E-hääletada saavad kõik ID-kaardi omanikud. M-ID-ga hääletada veel ei saa.

b)     E-hääl tühistub, kui valida ka valimisjaoskonnas (st ei ole mõtet kedagi nuga kõril kellegi poolt valima sundida)

c)     Kelle poolt valida? Mis küsimus see on? Meil peaks iga päev sellele küsimusele vastus olemas olema. Kui muu ei aita, lähenegem välistamise meetodil, tõmmakem erakondi vastuvõetamatuse järjekorras maha.

 

Igatahes, põnev on.

 

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

mind ei huvita põrmugi demokraatia püsimajäämine. ammu oleks vaja täiesti uut valitsemisviisi ja süsteemi.
kõige vähem puudutab mind järjekordne liitukuuluvus, selles hiigelbürokraatlikus jutulinnukeste pesas vidistagu oma viise ükskõik millised 6 popppoliitlinnukest, vahet pole. raiskamine.

Urmas ütles ...

Aga paku see uus süsteem välja.

Pahatihti tuleb maailmaasjadele läheneda vähimhalvema valiku meetodil. Inimsaatused ja -elud ei ole minu arvates parim materjal uute süsteemide katsetamistel. Nt kommunismikuriteod ja kümned miljonid ohvrid võiks piisavalt ilmekas näide olla. Et midagi hoopis uut ja õiglast süsteemi oleks vaja? Aga... ma arvan, et kui Sa selle välja pakuks, oleksid varsti Nobeli auhinna omanik.