esmaspäev, jaanuar 17, 2011

Telefonis võiks olla liikuvate asjanduste kiirusi mõõtev programm

Pildistamise teravustamiseks on vaja teada kaamera kaugust objektini, teades säriaega, zoomi määra ehk objektiivi nö nurka ja fotolt uduste detailide "pikkusi", saaks trigonomeetria abiga väga hõlpsasti objekti kiiruse arvutada, no nt kuni 5 m kauguselt. Eks see ole päris fotokaga tehtud fotode põhjal käsitsi ka tehtav, kuid telefon võiks seda sekundiga teha.

(Vaja arvutada uduste detailide pikkuste suhe kaadri nö üldlaiusesse, selle omakorda saab koosinuse ja Pythagorase abiga, sealt edasi on juba väga lihtne)

2 kommentaari:

Oliver ütles ...

Hetkel ma ei tea, kuidas tuvastada seda, kust algab ja lõpeb udune ala. Ehk, et kuidas seda udusust defineerida. Õigemini, kuidas seda aparaadile õpetada. Mingid variandid on, et otsitakse lähimaid sarnaseid pikseleid, kuid asi läheb keeruliseks vist piirkondades, kus udusus hakkab ära lõppema ja hajuma.

Urmas ütles ...

Teine variant oleks ehk filmida? Ja kaadreid võrrelda.

Fotost rääkides, ilmselt peab säriaeg üpris lühike olema, et ainus udususe komponent oleks ühesuunaline liikumine, ja ilmselt peaks fotol olema iseloomulikke, selgelteristuvaid objekte, a'la rongiukse käepide vms. Tee katkendlik telgjoon vms.

Idee tekkis perroonil möödakihutavaid kiirronge vaadates.