reede, september 25, 2009

Horoskoobid ja muu põhk meedias

Vällik veab tänuväärselt mõistusevankrit, sedakorda esines Ringvaates. Olen ka ise aastaid soovinud, et ajalehed lõpetaks horoskoopidega paberi määrimise, ka Vikerraadiosse kirjutanud, et lõpetataks horoskoopide lugemine (aastaid tagasi sellise jamaga seal kahjuks tegeldi).

 

Kõik kinnitavad, et tegemist on kergmeelelahutusega ja keegi horoskoope-astroloogiat tõsiselt ei võta. Kuid, minu arvates võiksime me infotulva kuidagi liigendada, on valet (kõikvõimalikud õua-õua teooriad), on põhku (trussikuuudised, a'la postimees.ee või delfi.ee, horoskoobid jne), on aga ka uudiseid ja analüüsi, teadust ja uurimusi. Meie kui infotarbijate huvides oleks oma valikutega mõjutada infomüüjaid, mitte osta-klikkida valet ja põhku. Just mitte klikkida, see on see hoob ja pedaal, mille kaudu me postimees-ee-st ja muudest taolistest kohtadest aina rohkem soppa enestele kaela saame. (postimees.ee-st räägin seetõttu, et sama nimega ajaleht nimetab end mittekollaseks, justkui pretendeerides asjalikkusele).

 

(kas öösel on parem vargile minna pimedas või kuuvalgel? Usutavasti ikka kuuvalgel. Nagu on kuuvalgel ka ilus lumisesse metsa jalutama minna)

 

Reim - ei rumalusele.

 

Kommentaare ei ole: