esmaspäev, juuni 11, 2007

ID-kaardiga netipanka

Leian et Hanzanetti võiks ID-kaardiga sisenedes parooli küsimata sisse pääseda. See ju sama, kui lähen kontorisse, panen ID-kaardi telleri ette lauale ja ta küsib seepeale paroole.

Just natuke aega tagasi nöökis Hanza.net, ei saanud sisse, et täna muutsin netipanga püsiparooli, arvasin juba, et olen peast soe ja mingi x parooli omale pannud. Klienditelefonist öeldi, et uue püsiparooli saamiseks tuleb aga kontorisse ronida. No pagan, antagu see uus püsikas siis digiallkirjastatud taotlusegi peale.

Aga nagu öeldud, olid Hansapangal mingid jamad, sain arvatava püsiparooliga hetk tagasi ikkagi sisse, ma ei ole veel peast nii soe. (tore seegi, et ID-kaardiga autentides konto ei blokeeru, vähemalt nüüd täna 20 kordse proovimise peale mitte)

3 kommentaari:

Indrek ütles ...

vaata teller seal kontrollib, et nägu pildi peal ühtiks näoga kes selle kaardi üle annab, netipangaks on vastavaks indikaatoriks paroolid.

lihtne! kas pole?

Urmas ütles ...

No aga netis on mu näoks ID-kaardi PIN1. Vähemalt Maksuameti ja Kodanikuportaali sisenedes. Muide nt SEB laseb netipanka vaid kasutajatunnusega.

A no vahet pole, sain eile oma kiired maksed tehtud. :-)

Anonüümne ütles ...

Otsustasin siis täna samuti ID-kaardiga Hanza.net-i sisenemist proovida. Ei saa ega saa sisse. Katsetan SEBi, SAMPOt - mõlemasse saan sisse logitud sisestades ainult kasutajatunnuse. Hanza.net ei anna aga mingit märku, et tahaks kasutajanime ning parooli saada. Kuna kasutan muidu kõikides pankades PIN kalkulaatoreid, siis mis mõte mul hanza.neti puhul sellel ID-kaardil on? Ikka pean kobakat PIN kalkulaatorit kaasas kandma.

Hansapank võiks tõesti asja veidi ümber teha :)

PS! Hea, et leidsin sinu postituse... muidu olekski jäänud piinama, et ei saanud ID-kaardiga Hanza.neti sisselogimisega hakkama.