reede, juuni 01, 2007

Pooldan Lootsmanni alkoholimüügi piiranguid

Minu arvates on meil, eriti noortel, alkoholiga ikka päris sandid lood. Ja midagi tuleb ette võtta, eks sügisel näeb, oli sest müügi piiramisest tolku või ei olnud. Kannatame ära.

Keegi tegi kurja häält, et miks peab suur osa ühiskonnast vähemuse (joodikute) pärast kannatama. Esiteks, vaadakem mida õhtupoole kassalintidele tassitakse, neid lollikstegevaid jooke juuakse ikka lollilt palju. Seda kinnitab ka statistika. St inimesi, kelledel on alkoholiga probleeme, ei ole väga vähe. Teiseks, ka kiirusepiirangud on vähemuse pärast. Juhul kui Eesti liikluses lõpetatakse igasugune sõidukiiruste piiramine, ega siis kõik end surnuks ei sõida, käputäis jaurameid jauravad ja suur osa sõidab ju rahulikult tunde järgi edasi. Kuid ometi, selle käputäie pärast on Riigiteatajate kaupa seadusi välja mõeldud, suur hulk inimesi seaduste täitmist kontrollimas, ja kõik ainult sellepärast, et see vähemus ei saa teiste inimeste keskel muidu hakkama, muutuvad ümbritsejatele ohtlikuks. Nii et, arukad inimesed, kelledel kojuvarutud veinid ja õlled nagu nt makaronidki kodus rohkem kui 1 päev kestavad, nemad saavad ju hakkama. Ja iga õuesjauravate ja seatempe tegevate tattide poolt joomata jäänud pudeli üle tuleks ainult heameelt tunda.

Veelkord, Sina tead ja tema teab millal ja mida juua, aga näe nemad seal ei tea. Samuti nagu nad ei oska arukat sõidukiirust valida, ei viitsi ausal teel elatist teenida, ja Sina ja mina peame nende pärast politseinike ja kohtunike palkama, liikluskindlustustega nende rumalusi kinni maksma, luku ja turvafirmadele osa oma sissetulekust loovutama jne jne triviaalne jutt.

 

Mõningane ülbus tuleb aegajalt kasuks.

 

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

nyyd tassitakse need lollikstegevad joogid lihtsalt kolm tundi varem kassalindile. vahet pole. idiootlik piirang.

Urmas ütles ...

Arvad et viimane kui üks pudel?

Anonüümne ütles ...

Kella-ajaga seotud lauspiiramine on põhiosas haige mõistuse sünnitus... (ei kuulu ise joojate hulka ja personaalselt ei kannata ka siis kui alkoholi juba kuuest ei müüdaks).

St usk et autoavariisid annab vähendada autosõidu piiramisega avariide põhilisel ajal või ülekaalu vastu aitaks toidumüügi piiramine teatud kella-ajal (no ei tohi ju peale kella 18t süüa?)... Kuivad seadused on tekitanud salakaubanduse ja raha liikumise muude inimeste kätte...
Inimesed usuvad, et põhjust saab reguleerida tagajärgede keelamisega... (mitte üldse täpne võrdlus, aga absurdsuselt samast klassist)