teisipäev, juuni 12, 2007

Keermeliim

Keermeliimidesse tasub uskuda. Toimivad. Antud tikkpoldi (M12, tugevusklass 8,8, pdf) keerasin liimisena (Würthi liim) sõrmega sisse, 2 tunni pärast selgus, et pagan, vaja uuesti välja võtta. Heade „kullinokkadega“ (Würth) õnnestus umbes veerand ringi keerata, aga see oli ka kõik. Arvatavasti rullis kuivanud liimiga end kuidagi eriti kõvasti kinni.
Liimitud poldid saab hõlpsasti lahti, kui neid veidi soojendada. Paarisajast kraadist (nt gaasileeklambist) piisab et liim ära sulaks. Antud juhul tuli muidugi spets vidinatega veidi hullata, et sissejäänud jupp kätte saada.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Et keerasid 8.8 poldi liimi pärast puruks??? Uskumatu värk. Neid liime on palju erinevaid ka, ma siin liimin tihti tugevas vibratsioonis töötava karbussi kruvikesi sinise Würthi keermeliimiga ja vajaduse korral tulevad ikka lahti ka, ise ei keerdu küll kunagi välja, ilma liimita lendaks need kruvikesed sealt mõne minutiga nelja tuule poole.

Urmas ütles ...

Jah. 8,8 on kindel seetõttu, et lõikasin peaga poldil pea maha, seal oli kirjas. Muide kollase otsaga Würthi keermelatid olla ka 8,8.
Neid sinised liime peaks 2 sorti olema, soome keeles purgikesele kirjutatud kova ja keskikova. Selle poldi panin kõvaga. Ja eks oma osa mängib ka see, kui puhtaks pinnad teha.