reede, november 18, 2005

Levist. (Jaa jaa, paljude sulgudega pikki jutte on nõme lugeda)

Saarel olles on mobiiltelefon ikka päris vajalik vidin. Tööjuttu on palju ja lähedaste – sõpradega vaja ju kaa rääkida. AGA, leviga on siin tihtilugu pahad lood. Eks ma muidugi umbes tean, kus mnt lõigul kõned katkevad ja kus levi ära kaob, kus pole mõtet kõnet alustada. Aga minule helistajad seda millegipärast ei tea. :-) Seepärast on mul Saarel olles väga tihti „käed-vabad-süsteem“ kaelas (nagu mõni turvamees) - telefoni endast eemal kõrgemal sõrmede vahel hoides saab pulga või paar kenasti juurde. Eks ta muidugi tüütu ole, aga hädavajalikud jutud saab ära räägitud. Muidugi, kui ikka operaatori logo ees pole, ei aita see võimlemine ka midagi, ja õnneks. Niisama mulisedes võib ju igat asja 3 korda öelda ja ikka puudujäävaid sõnu mõistatada, kuid võõraste inimestega on selline suhtlemine üsna piinav.

Näiteks viimasel nädalal olen vast nii umbes… 14 tundi levialas viibinud. Siin Viidul ei saa toas rääkida (dataühenduse jaoks on telefon (N6230) konkreetses kohas ja asendis, hetkel on 3 pulka 7-st, päris hea. Arvuti ja telefon suhtlevad üle Sinihamba) ja kahel viimasel langil (Asuka, Pahapilli) on samuti, vaid konkreetsed piirkonnad olnud, kus „käed-vabad-süsteemiga“ rääkida saab. Täna Viidule sõites, st levialas viibides üritasin oma järgmist klienti kätte saada, aga ta oli vist juba ära koju läinud, ja kodus tal levi pole (Kogulast paar km). Ei viitsinud talle külla ka sõita. Tüütu värk. Eks homme tuleb uuesti üritada.

Mäletan, kui üht suurt lanki vedasime, kus levi täielikult puudus. Helistamiseks tuli paar km sõita. Ja viimasel päeval oli vaja traktoristile öelda 2 sõna, „tule Viidule“. Hommikul leppisime kokku, et lähen talle mingi x aeg järele, et las traktor jääb sinna metsa, järgmise langi asukohta polnud veel teada… päeva peale aga sain uue langi, nii et ta pidanuks traktoriga sealt ära tulema… umbes 50 km kaugusele tuli nende kahe sõna pärast sõita. :-)

Olgu lisatud, et olen kõiki operaatoreid proovinud, ja vähemalt paari aasta eest olid Tele2 ja Elisa veel palju hullemad. Pagan, et satelliittelefonikõned niiiii kallid on…

Kommentaare ei ole: