laupäev, november 05, 2005

Vihkan vihma

Tänane päev algas sellega, et üks taksikoer, pikakarvaline ja pruun, tahtis mind ära süüa. Vägahirmus tige oli, õnneks oli koeraomanikel läbi katkematu haukumise ja lõrina minuga raske suhelda, nii et sain peatumata läbi vihma WC ja duširuumi poole silgata. Jah, siin sajab kogu aeg, pealegi, võsas möllates lisandub vihmale veel see vesi, mis võssa pidama on jäänud, ja mõlemal veel on üks soov ja suund – pääseda kraevahele. Ei ole kõige mõnusam. Õhtuti on ikka paras kuivatamine, sauna ei saa ka riideid jätta, siinses motellikeses 20-st toast nii 5-s ehk on inimesed sees ja saun, duzh ja WC kõigile ühine.

Et mul on põlv haige (artroos, vanainimese asi), siis tänane lõuna polnud mitte eemal autos, vaid vihma käes ja vettinud mätastel lösutades – kuid päris mõnus oli. Loll jutt, kuum tee, mõnus väsimus. Põnniga on üldse tore koos tööd ja muid tempe teha.

Ahjaa, ja täna on ju 5. november ja soomlastel mingi suur ja tähtis püha. Keegi vanamees kooberdas võpsikus ringi ja tahtis vene keelt rääkida. Et kui palju ikka teenite ja kust pärit, kelle saag, kus ööbite jne jne. Kõiki asju tahtis teada saada. Tema ise olla 37 aastat Dalsbruki laevatehases töödanud… ja siis, aga miks te ikkagi täna ei puhka? Täna ju niiii suur püha!!! Mh, vihma ladistab, ise oli ta ilma vihmakuueta, märg ja külm, aga muudkui seletab. Vajadus suhelda pidi ikka väga suur olema. Nii, nüüd on aeg sauna jälle minna. Mätastel lösutades ja kuuma teed lürpides ma just sellisest hetkest mõtlesin.

Kommentaare ei ole: