laupäev, aprill 07, 2007

Ah et mida ma Kaheksanda Mai Liikumisest arvan?

Väga tore kui inimesed mõtlevad ja ühendusi loovad. Üks selline mõtlevate ja arutlevate inimeste ühendus on Kaheksanda Mai Liikumine. Eks nad ole seal minu arvates kohati veidi naiivsed ja idealistlikud, vähemuste õigusi enamuse õiguste ees eelistavad, st ma ei saa neist vahel aru, kuid seda toredam on kommentaare lugeda. :-) Olgu siin ära märgitud üks vast kõige põhjalikum kommenteerija, keegi AR.

Võtan siinjuures enesele ka õiguse esimesele pähetulevale näitele osatada. Pronkssõduri teisaldamine põhjustavat Venemaa kaitseeelarve suurendamist. Julgeksin siin kasutada sõna „absurd“. Ja siia otsa väide, et 87% venemaalastest on meie pronkssõdurist teadlikud. Ma ei oska pakkuda, mitu % venemaalastest kaardilt Peterburi üles leiavad, igatahes olen kindel, et veel palju palju vähemad on kuulnud sõna „estonia“. Aitab nokkimisest, muidu saan ka mina kärada. :-)

Selles, et me Venemaa reaktsioone nii jõulistena näeme, on oma osa meie kohaliku venekeelse meedia hüsteerilisuses. Makarov vahel ikka räägib Vikerraadios (ja EPL-s) venekeelsest meediast siin- ja sealpool (kommentaarid on ägedad :-) piiri. Ja Keskerakonna propagandast läbi oma Vesti Dnja. (kas sel sopalehel kodulehte polegi?)

 

Seoses viimasega, ei tasu ikka loota, et KE kui venekeelsele valijale kõige lähemalolev, räägiks venelastele Pronkssõduri tähendusest eestlasele.

 

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ei noh kuhugi peab ju liikuma, nemad liiguvad siis 8 mai suunas.Põhimõtteliselt ajaraiskamine, noh nagu iga blogimine ikka.Aga tõestada just enda arvamusi ja tihti peale absurtsete faktidega aga võib olla me ei mõtlemegi kõik ühtemoodi ja kelelgile meeldib pronks kellegile ei meeldi pronks ja eelistab kulda.Aga jah Alosha on kõigest relv ja mõlemad pooled kasutavad teda siis omamoodi.
Aga tõdema peab seda et seal ei julgeks seda küll kirjutada.Hirm on, ausalt on.

Anonüümne ütles ...

Sirje saadab prolekapid töötlema. Hirm tõepoolest.

Tegelt on huvitav ka see, et äärmuslased (Vasak, Iseseisuvuspartei, 8. mai tegelinskid) näevad oma ebaedus põhjust just lollis rahvas või riigi vandenõud. Probleem ei saa lihtsalt neis endis olla, vot.

Urmas ütles ...

Ei noh, probleemidest tuleb rääkida ja neile tähelepanu juhtida, ja kujukamaks väljajoonistumiseks ehk veidi võimendadagi. Iseasi kas probleem (natsism) olemas on ja pakutav lahendus parim lahendust on. Ja lahendamise tuhinas uusi ja suuremaid probleeme ei tekitata, enamuse tahet ära ei unustata, teistest oludest ülevõetut pimesi ei matkitaks.