esmaspäev, aprill 30, 2007

Savisaarest

Ma olen Savisaart siiani ikka targaks meheks pidanud, väga osavaks kombineerijaks, tugevaks demagoogitsejaks ja osavaks valetajaks, 100% igal juhul ja iga hinna eest ainult ja ainult oma kasusid silmaspidavaks poliitikuks, aga no nüüd ei oska ma tema mõttekäikudest enam aru saada. Mitte ei taipa, millisena ta nüüd oma valijat näeb, milline on tema jaoks tema potentsiaalse valija kuvand, kuidas ja kelle jaoks tahab seekord musta valgeks rääkida?

Iga tema vale ja häma taga on ju seni olnud maksimaalse kasu kaalutlus, kuid nüüd, keskendununa mitteintelligentsetele venekeelsetele häältele (nt Vene meedias (ju see jõuab ka laiemalt  rahvusvahelisse meediasse) Eesti valituse laimamine), kaotab ta ju kiiresti eestikeelseid. Hea küll, KOV valimistel võidab, kuid riigikogu valimistel? Või loodab 4 aastaga taas musta valgeks rääkida ja eestikeelsed hääled tagasi hullutada?

 

Juhul kui ta arvab, et tema eestikeelne valija nii rumal on, et toimuvast ikka väga vähe aru saab, siis ta vist küll eksib. Aga just selline mulje jääb, tema, justkui vahepeal teisel planeedil olnu, juttu lugedes. Nt pean silmas Savisaare imestust, et miks maikuu algust silmas pidades Toompeale raudaedu püstitatakse. (üks poolehoiu võitmise nõks on samastumisvõimalus, eks, et valija saaks temaga samastuda, seekord mängib lollidele, et ka nemad end Savisaarega samastada saaks?)

Paar linki hilisemaks ajaks, 1, 2, 3.

 

1 kommentaar:

Olev ütles ...

See oli Savisaare plaan alates märtsi valimiste järgsest ajast kui vangerdas linnapeaks sest Abiratas jäänuks selliste aktsioonidega hätta ja kuidas sobinuks sõnavõtta Vene telekanalites opositsiooni riigikogu liikmena? Märksa enam häirib mind Jaan (Ivan?) Kivirähu ära ostmine, kes täidab Edgari ruupori rolli ja loksutab niigi habrast tasakaalu ühiskonnas veelgi