pühapäev, aprill 29, 2007

Eestikeelsetel KE valijatel on mõtlemisainet

Mul on tunne, et valitsust kritiseeriv ja nõrkuses süüdistav, 0 korda tasakaalukusele kutsunud Tallinna linnapea Savisaar pigem kaotab KOV valimisteks hääli, mitte ei võida. Tulised mutikestest ja maal elavad Keskerakonna fännid, lihtsad inimesed, kes veneajal palju kannatanud, kes ei ole väga haritud ja kellede jaoks on vene keel ikka veel kahjuks üsna ühetähenduslik, vot ma ei usu, et sellised inimesed Savisaare avaldusi alla suudavad neelata.

Lõhest. Eesti ja vene pätid jauravad ju õlg õla kõrval, mulle küll tundub, et lõhe ei jookse eestlaste ja venelaste vahel, vaid metslaste ja mittemetslaste vahel. Ja sellist lõhet ei ole võimalik ja ei tohi ära kaotada.

Kuju teisaldamise ja paigalejätmise pooldajate vahelist eriarvamust võiks ju nt võrrelda ühe või kahe riigikeele kehtestamisega. Valija valis seekord kuju teisaldajate poolt, ja on seni ühekeelse Eesti poolt valinud.

 

1 kommentaar:

Piret ütles ...

täpselt, väga õieti öeldud.
minus ei ole midagi muutnud kohalike venelaste suhtes, ja venelased, kellega olen viimastel päevadel kokku puutunud, on väga ehmunud olnud ja rõhutatult korrektselt suhelnud.
et kelle suhtes siis nüüd mõistmisele ja koostööle kutsutakse?